Home Afspraken Patiënteninfo Algemene info Contact

Heupvervanging dankzij een BHR prothese of Resurfacing Heupprothese

Jonge, actieve mensen met een instabiele, beschadigde of versleten heup (heupartrose) kiezen voor een BHR prothese. De Birmingham Hip Resurfacing of kortweg BHR prothese werd in 1991 uitgevonden door de Britse orthopedische chirurg Derek McMinn.

Een BHR prothese bestaat uit twee delen. Een bolvormig gedeelte dat op de versleten heupkop geplaatst wordt en een kom die in het bekken geplaatst wordt.

Pluspunten van een BHR prothese

De BHR prothese is een "metaal op metaal" type heupprothese dat minder slijtage dan de klassieke heupprotheses vertoont. Ook wordt bij de BHR prothese, de natuurlijke anatomie van het gewricht sterk benaderd met minder kans op luxatie (ontwrichting). Door deze normale anatomische reconstructie zijn er ook quasi geen problemen met beenlengteverschil.

Verder kent een BHR prothese een gemakkelijke en eenvoudige revisie (oude prothese vervangen door een nieuwe) bij mogelijke problemen. Tevens zijn met een BHR prothese een bijzonder snelle revalidatie en een opmerkelijke mobiliteit van het heupgewricht verzekerd, waardoor sportbeoefening mogelijk blijft.


Beelden van de ingreep met een BHR prothese (demo model)

 

klik op

om de slideshow te starten

Kwalitatieve BHR prothese ook voor u?

Door het gebruik van bewezen materialen, de nieuwste technologieën, speciale fabricagemethoden en strenge kwaliteitscontroles is de BHR prothese één van de meest kwalitatieve resurfacing heupprothesen op de markt.

Bij de meeste patiënten geeft een BHR prothese een zeer gunstig resultaat, maar de BHR prothese is echter niet geschikt voor iedereen.

In professionele handen

Dr Hans Mortelé is orthopedisch chirurg aan het Algemeen Ziekenhuis Heilige Familie in Rumst.
Hij is lid van de Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie.

Tussen 1993 en 1995 was hij ook lid van de onderzoekseenheid aan de Universiteit Gent, dienst Orthopedie, Traumatologie en Revalidatie. Hij bouwde een sterke praktijkervaring op in de verschillende orthopedische behandelingstechnieken.

Overweegt u ook een BHR prothese, maar wenst u nog bijkomende informatie?
Maak dan gerust een eerste afspraak met Dr Hans Mortelé.