Home Afspraken Patiënteninfo Algemene info Contact

Totale heupprothese voor een nieuwe en actieve levensstijl

Slijtage veroorzaakt pijn. En artrose of slijtage in de heup (coxarthrosis) belemmert uw bewegingen en in het bijzonder het stappen. Als fysiotherapie of medicatie niet meer helpen, is een heupprothese dé oplossing.

De heupprothese is een kunstmatige vervanging van het natuurlijke heupgewricht. Bij een ernstige heupbeschadiging wordt de versleten heup vervangen door een totale (volledige) heupprothese, maar het is niet altijd noodzakelijk om heel het heupgewricht te vervangen.

De meest geschikte heupprothese voor u?

Afhankelijk van verschillende persoonlijke factoren zoals leeftijd, activiteiten en verwachtingen wordt de meest geschikte heupprothese voor u uitgekozen. De juiste heupprothese wordt ook bepaald door de anatomie en vorm van uw heupgewricht. Bij de meeste patiënten geeft een heupprothese een zeer gunstig resultaat (serieuze pijnvermindering, minder stijfheid).

Nogmaals: een heupprothese wordt pas aangeraden na een juiste diagnose van uw heupprobleem. Nieuw is nu dat de heupprothese kan geplaatst worden via een kleine insnede in de lies zodat er ook geen spieren meer beschadigd of losgemaakt worden.

In professionele handen

Dr. Hans Mortelé is orthopedisch chirurg aan het Algemeen Ziekenhuis Heilige Familie in Rumst.
Hij is lid van de Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie.

Tussen 1993 en 1995 was hij ook lid van de onderzoekseenheid aan de Universiteit Gent, dienst Orthopedie, Traumatologie en Revalidatie. Hij bouwde een sterke praktijkervaring op in de verschillende orthopedische behandelingstechnieken omtrent heupprothesen.

Overweegt u ook een heupprothese en wenst u dit te overleggen met een ervaren orthopedisch chirurg?
Maak dan gerust een eerste afspraak met Dr Hans Mortelé.