Home Afspraken Patiënteninfo Algemene info Contact

Resurfacing heup techniek voor pijnvrij én actief leven

De nieuwe resurfacing heup (kunstheup) techniek via een minimale invasieve ingreep betekent een vlot herstel voor jonge en actieve patiënten met een versleten heup en een terugkeer naar de normale activiteiten. De resurfacing heup prothese is een sterk alternatief voor de klassieke heupprothese.

Voordelen van een resurfacing heup ingreep

De resurfacing heup methode bied tal van voordelen in vergelijking tot de klassieke heupprothese, waardoor deze resurfacing heup techniek zeer geschikt is voor jonge mensen met een actieve levensstijl:

  • Botbesparend karakter (minimaal botverlies)
  • Zeer beperkte risico's (luxatie quasi onbestaande!)
  • Normale en pijnvrije bewegingsvrijheid
  • Minder pijn, sneller mobieler en snelle revalidatie (dus sneller thuis)
  • Slijtvaste heupprothese die veel langer meegaat (metaal op metaal)

Komt u in aanmerking voor een resurfacing heup behandeling?

Jonge, actieve mensen met heupproblemen en grote belastingen (werk, sport). De nieuwe resurfacing heup prothese is niet geschikt voor iedereen. Indien er opmerkelijke verschillen zijn van beenlengte of door aangeboren misvormingen of breuken een vervorming van het heupgewricht is opgetreden is het meestal niet aangewezen om deze resurfacing heup techniek te gebruiken. Er wordt dan geopteerd voor een klassieke heupprothese.

Patiënten met een osteoporose (botontkalking of botarmoede) worden best ook niet weerhouden voor deze resurfacing heup techniek, de kans op breuken rond de prothese is te groot.

Klik hier voor meer gedetailleerde informatie over de resurfacing heup ingreep

In professionele handen

Dr. Hans Mortelé is orthopedisch chirurg aan het Algemeen Ziekenhuis Heilige Familie in Rumst en gespecialiseerd in de resurfacing heup techniek. Hij is lid van de Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie.

Tussen 1993 en 1995 was hij ook lid van de onderzoekseenheid aan de Universiteit Gent, dienst Orthopedie, Traumatologie en Revalidatie. Hij bouwde een sterke praktijkervaring op in de verschillende orthopedische behandelingstechnieken omtrent heupprothesen.

Kijkt u uit om weer pijnvrij en actief door het leven te gaan met een resurfacing heup prothese?
Maak dan gerust een eerste afspraak met Dr Hans Mortelé.