Home Afspraken Patiënteninfo Algemene info Contact

Knieprothese voor een pijnloze en goed functionerende knie

Een knieprothese is een nabootsing van de normale knie in de vorm van een kunstgewricht. Voor patiënten waarvan het kniegewricht ernstig beschadigd is door atrose (slijtage), reuma of een breuk is een knieprothese een geschikte en veilige oplossing. Op het plaatsen van een knieprothese staat geen leeftijdsgrens en is zowel voor jongere als oudere patiënten.

Kiezen voor een knieprothese

Op het moment dat u kiest voor een knieprothese, zal Dr. Mortelé met u overleggen welke soort knieprothese voor u het meest aangewezen is. Er zijn een aantal mogelijkheden, afhankelijk van de graad van aantasting van het kniegewricht, uw algemene gezondheidstoestand en uw leeftijd.

Wij hebben reeds alle relevante informatie over elke knieprothese voor u verzameld:

Actueel voert Dr. Mortelé de ingreep uit via een nieuwe minimaal invasieve operatietechniek en kan de knieprothese geplaatst worden zonder dat er nog spieren moeten doorgesneden worden. Tevens is de knieprothese nu gemaakt uit bijzonder hoogwaardige materialen die veel slijtvaster zijn dan voordien zodat nu ook jongere patiënten in aanmerking komen voor een knieprothese.

Nu is er ook een knieprothese specifiek voor mannen of vrouwen gemaakt zodat steeds de meest perfecte pasvorm voor uw knieprothese kan gevonden worden. Het is immers gekend dat de anatomische vorm van een mannen en vrouwen knie niet dezelfde is!

In professionele handen

Dr. Hans Mortelé is orthopedisch chirurg aan het Algemeen Ziekenhuis Heilige Familie in Rumst.
Hij is lid van de Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie.

Tussen 1993 en 1995 was hij ook lid van de aan de Universiteit Gent. Hij bouwde een sterke praktijkervaring op in de verschillende orthopedische behandelingstechnieken en op het gebied van knieprothesen.

We zijn er ons goed van bewust dat veel zaken rond een knieprothese, die voor ons heel normaal zijn, dit niet noodzakelijk voor u zijn. Maak gerust een eerste afspraak met Dr. Hans Mortelé voor bijkomend advies.