Home Afspraken Patiënteninfo Algemene info Contact

Uw kraakbeenletsel herstellen

kraakbeenletselEen kraakbeenletsel is een letsel aan de structuren van het kraakbeen waardoor de functie ervan aangetast wordt. Een kraakbeenletsel is een veel voorkomend letsel in het kniegewricht. En aangezien het geen directe voeding (bloedvoorziening) krijgt, geneest een kraakbeenletsel niet spontaan.

Aanvankelijk is een kraakbeenletsel niet pijnlijk, daar het kraakbeen niet van zenuwen is voorzien. Maar na een tijdje gaan er losse stukjes zweven in de knie, dit geeft een irritatie en een pijnlijke ontstekingsreactie in de knie.

Oorzaken van een kraakbeenletsel

Een kraakbeenletsel kan verschillende oorzaken hebben:

  • Artrose of slijtageproces van het kraakbeen
  • Artritis of gewrichtsontsteking
  • (Sport)ongeval: kraakbeenfraktuur of kraakbeenloslating
  • Osteochondritis dissecans van de knie (afbrokkelen van stukjes bot en kraakbeen in de holte van een kniegewricht)

Kraakbeenletsel behandeling ook voor u?

De meest geschikte behandelingsmethode voor uw kraakbeenletsel is, naast uw leeftijd en activiteitsgraad, ook afhankelijk van de graad van aantasting. Naast een grondig klinisch onderzoek zullen ook een aantal technische onderzoeken uitgevoerd worden om tot een uiteindelijke definitieve diagnose te komen voor de behandeling van uw kraakbeenletsel.

Het letsel kan eventueel behandeld worden met medicatie, speciale kraakbeenherstellende injecties, een kijkoperatie of een kraakbeentransplantatie.

In professionele handen

Dr. Hans Mortelé is orthopedisch chirurg aan het Algemeen Ziekenhuis Heilige Familie in Rumst.
Hij is lid van de Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie.

Tussen 1993 en 1995 was hij ook lid van de onderzoekseenheid aan de Universiteit Gent, dienst Orthopedie, Traumatologie en Revalidatie. Hij bouwde een sterke praktijkervaring op in de verschillende orthopedische technieken voor het behandelen van kraakbeenletsels.

Heeft u nog vragen omtrent de behandeling van uw kraakbeenletsel?
Maak dan gerust een eerste afspraak met Dr. Hans Mortelé.