Home Afspraken Patiënteninfo Algemene info Contact

aandoeningen VAN DE elleboog

Een aantal frequent voorkomende aandoeningen aan de elleboog zijn:

 

Artritis

De meest voorkomende vormen van artritis aan de elleboog zijn septische artritis (door een infectie), osteoartritis (door slijtage) of reumatoïde artritis (door reuma).

artritis elleboog

Bursitis

Bursitis van de elleboog, de zogenaamde bursitis olecrani, kan veroorzaakt worden door een trauma (val) of een te langdurige druk op de elleboog, bijvoorbeeld door lang op een hard oppervlak te steunen.

bursitis elleboog

Fracturen

Breuken van de elleboog ontstaan door een rechtstreekse val op de punt van de elleboog of ook door een val op de hand met een uitgestrekte elleboog. Hierbij kunnen complexe breuken optreden, vaak zijn het ook breuken in het gewricht en kan zelfs een luxatie of ontwrichting optreden.

elleboogfractuur

Overbelastingsverschijnselen

Herhaalde en overdreven belasting van de elleboog kan een ontsteking van de pezen veroorzaken.

Overbelastingsverschijnselen elleboog

Tenniselleboog

Een tenniselleboog wordt veroorzaakt door een ontsteking of tendinitis van de pezen die vanuit de elleboog vertrekken naar de pols toe.

lees hier meer over de tenniselleboog

tenniselleboog

Golfelleboog

Een golfelleboog wordt veroorzaakt door een ontsteking van de peesaanhechting van de pezen die maken dat je de hand en pols naar beneden kan bewegen.

lees hier meer over de golfelleboog

golfelleboog

Cubital Tunnel Syndroom

Het cubital tunnel syndroom ontstaat wanneer de nervus ulnaris, de zenuw dus, geïrriteerd en ontstoken raakt over zijn verloop in een tunnel (bestaande uit bot van de elleboog en een soort gewrichtsband) aan de binnenzijde van de elleboog.

lees hier meer over het Cubital Tunnel Syndroom

Cubital Tunnel Syndroom

 

< terug naar boven