Home Afspraken Patiënteninfo Algemene info Contact

Voor de ingreep

Voorbereiding

Dr. MorteléVoor de ingreep zal uw orthopedist met u alle mogelijkheden qua behandeling overlopen de meest geschikte voor u kiezen. Alle voor- en nadelen zullen besproken worden, net als de mogelijke complicaties die kunnen optreden bij een dergelijke ingreep. De beslissing om tot een operatieve ingreep over te gaan is een gemeenschappelijke beslissing in overleg met uw huisarts, uzelf en de orthopedische chirurg. Het is van belang dat u op voorhand zoveel mogelijk afweet over de gevolgde procedure en als u vragen hebt, dat u die dan op voorhand met uw huisarts of specialist bespreekt!
 
Het is ook van belang voor de ingreep bij de huisarts te passeren om een preoperatieve check up te ondergaan, een routine labo bloedonderzoek en een ECG (electro cardiogram) wordt eveneens afgenomen.
Breng zowel de RX opnames als de resultaten van de onderzoeken die via uw huisarts uitgevoerd zijn, mee bij de opname.

Ontslagplanning

Een goede ontslagplanning begint al voor de opname. Regel eventueel al wat hulp van vrienden of familie voor bij uw Een goede ontslagplanning begint al voor de opname. Regel eventueel al wat hulp van vrienden of familie voor bij uw ontslag uit het ziekenhuis. Zorg dat er iemand is die u de dag na de ingreep komt ophalen in het ziekenhuis, zelf rijden kan/mag niet!
Normaal gezien kunt u de dag na de ingreep het ziekenhuis al verlaten. Bij een schouderprothese kunnen de meeste patiënten het ziekenhuis na drie dagen verlaten.

Voeding

U hoeft niet nuchter te zijn wanneer de ingreep pas de volgende dag plaatsvindt, tenzij anders is afgesproken met uw chirurg. Als u op de dag van de ingreep wordt opgenomen mag u de ochtend van de ingreep niet meer eten en drinken!

Medicatie

Het is van belang alle medicatie die u thuis inneemt mee te brengen of te vermelden op het opnameformulier, het is evident dat de inname van bloedverdunnende medicatie direct moet gestopt worden.

medicatieDe meeste medicamenten mogen tot aan de dag van de ingreep verder ingenomen worden. Medicamenten die aspirine bevatten worden best tien dagen voor de ingreep gestopt, tenzij dat dit de arts expliciet anders zou vermeld zijn! Deze producten hebben namelijk de neiging om bloedverdunnend te werken en kunnen dus neveneffecten geven tijdens en na de ingreep. Andere medicaties zoals Plavix, Sintrom en Marcoumar moeten eveneens gestopt worden, het tijdtip daarvan wordt door uw arts bepaald in overleg met uw huisarts.

Ook ontstekingsremmende producten (Brufen, Apranax) worden best gestopt.

< terug naar boven